1000 g zelí, cibule, lžíce sádla, 500 g mletého nebo na kostičky nakrájeného vepřového masa, 200 g slaniny, 200 g klobásy, 100 g rýže, 1/4 l kysané smetany, sůl, mletá paprika Zelí uvaříme doměkka a necháme okapat. Na tuku zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme a opečeme. Rozkrájíme slaninu na kostičky a opečeme, přidáme kolečka klobásy. Rýži uvaříme. Do zapékací misky navrstvíme zelí, na něj klobásu a slaninu, opět zelí a vše prolijeme kysanou smetanou. Osolíme, poprášíme paprikou a zarovnáme vrstvou opečeného masa smíchaného s rýží. Nahoru dáme opět vrstvu zelí a polijeme smetanou. Misku v troubě zapečeme asi 3/4 hodiny.
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
- Rybí polévka je téměř nezbytností české štědrovečerní večeře! Jak si jí připravit?
- Perfektní večeře do hodiny: Vepřové kotlety se sýrovou omáčkou
- Perníčky jako symbol tradičních Vánoc a rodinných tradic
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.