- 4 cibule
- 400 g vepřového masa
- 5 cl oleje
- 120 g cibule
- 5 g česneku
- 10 g červené papriky
- 2 g kmínu
- 20 g soli
- 100 g paprik
- 80 g rajčat
Cibuli stejné velikosti očistit a omýt. Zespoda odříznout slabý plátek, svrchu asi 1/4.
Vnitřek vydlabat tak, aby mohly být naplněny. Syrové vepřové maso pokrájet na kostičky. Na oleji dozlatova osmažit nadrobno pokrájenou cibulku, přidat nakrájený česnek, zasypat paprikou a mletým kmínem, vložit maso, osolit a pod pokličkou dusit. Maso podle potřeby podlít trochou vody, aby se dusilo v menším množství vývaru. Když je maso měkké, šťávu přecedit. K přecezené šťávě přidat pokrájené paprikové lusky a rajčata a ještě několik minut vařit při mírné teplotě. Maso umlít nebo jemně pokrájet, aby se jím daly naplnit cibule. Cibule pak vložit vedle sebe do pekáčku, přelít omáčkou a pod pokličkou dodusit. Zdroj: www.madarsko.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.