Plněné lilky jinak
7.2.2006 - Redakce Babinet
- 1 kg lilku
- 200 g bůčku
- 50 g rýže
- 2 cibule
- 250 g rajčat
- 200 g žampionů
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pepře
- sůl
- špetka česnekového prášku
- špetka mletého kmínu
- 1 lžíce petrželky
- 1/8 l masového vývaru
- 100 g ementálu
- 200 ml kyselé smetany
- 1 lžíce Solamylu
- 1 lžíce rajského protlaku
- špetka cukr
Lilek neloupejte, omytý podélně rozpulte, vydlabejte a osolte. Dřeň nakrájejte na kostičky, osolte. Bůček nakrájejte na kostičky, opečte do křupava. Přidejte rýži a 1/8 l vody, 10 minut duste. Cibuli nakrájejte na kostičky. Oloupaná rajčata zbavte nazelenalé dužniny kolem stonku, nakrájejte na malé kousky. Houby očistěte, pokrájejte. Vše přidejte k rýži spolu s kostičkami lilku. Zeleninovou rýži okořeňte, 5 minut duste a smíchejte s petrželkou. Směsí naplňte lilek. Obě půlky těsně vedle sebe duste ve vývaru. Lilek posypte strouhaným sýrem, krátce zapečte (200 stupňů) a podávejte. Z výpeku a přísad uvařte omáčku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.