Palačinkové rolky se špenátem
28.1.2006 - Redakce Babinet
Těsto:
- 1/4 l mléka
- 4 vejce
- sůl
- muškát
- 50 g rozpuštěného másla
- 125 g mouky
- máslo na smažení
Náplň:
- 750 g čerstvého špenátu nebo 600 g mraženého
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g uzené slaniny
- 1 žloutek
- 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 100 g italského smetanového sýra Mascarpone
- muškát
- sůl
- 100 g sýra gorgonzola
Mléko, vejce, sůl, muškát a máslo dobře rozmícháme. Přidáme prosátou mouku. Těsto hněteme asi 2 minuty šlehačem. Poté necháme asi 30 minut odstát. Na pánvi rozpálíme máslo a smažíme palačinky. Upečeme 8 palačinek a necháme je vychladnout.
Očistíme špenát, krátce jej povaříme a necháme vychlanout. Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm nasekanou cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme vymačkaný špenát a znovu podusíme. Zeleninu necháme vychladnout, a pak do ní vmícháme žloutek a sýr. Omelety naplníme špenátem, stočíme a vložíme do vymazaného pekáčku. Utřeme tvarohový sýr, okořeníme muškátem a osolíme. Směsí potřeme povrch omelet. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupních Celsia. asi 20 minut.
Bezmasá varianta: slaninu při přípravě vynechejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.