Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Brambory po římsku

Brambory po římsku

26.1.2006 - Redakce Babinet

  • 600 g vařených brambor
  • 300 g rajčat
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Na sádle osmahneme drobně nakrájený česnek, potom přidáme nakrájenou libovolnou anglickou slaninu, oloupaná a na tenké plátky nakrájená rajčata a za častého míchání dusíme tak dlouho, až směs zhoustne. Nakonec přidáme nakrájené brambory, vše osolíme, opepříme a dobře prohřejeme. Podáváme posypené sekanou petrželkou. Bezmasá varianta: sádlo nahraďte rostlinným olejem a slaninu vynechejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz