Ivánkův salát z jahod a špenátu
30.4.2006 - Redakce Babinet
- 2,5 až 3 šálky nakrájených jahod (asi 0,5 l)
- 2 hrsti čerstvých špenátových lístků
- 1,5 šálku cukru
- 1 a 1,5 lžíce nasekané jarní cibulky
- 1,5 lžičky worcesterové omáčky
- 1,5 lžičky mleté papriky
- 1,5 šálku olivového oleje
- 1,5 šálku balsamikového octa
- 2 lžíce sezamových semínek
Jahody omyjte pod studenou tekoucí vodou, očistěte a nechejte okapat. Špenát také omyjte a velké lístky natrhejte, malé lístky můžete ponechat celé. Špenát osušte.
V menší misce smíchejte ostatní ingredience. Do větší mísy vhoďte jahody rozkrojené napůl, přidejte špenát, vše přelijte připraveným dresinkem a promíchejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.