- 100 g celeru
- 200 g mrkve
- 1 lžíce oleje
- šťáva z 1 citronu
- 150 ml nízkotučného jogurtu
- 150 ml šlehačky
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 1 lžíce lískových oříšků
- 3 aromatická jablka
- 1 balení řeřichy seté
- sůl a cukr
Oloupaný celer a mrkev nakrájejte na úzké nudličky. Smíchejte se 2 lžícemi citronové šťávy a olejem, přikryjte a v chladu marinujte. Z jogurtu a šlehačky ušlehejte krém, ochuťte citronovou šťávou, solí, cukrem a křenem. Vmíchejte nastrouhané oříšky. Jablka omyjte, osušte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Syrovou zeleninu a ovoce zalijte omáčkou a posypte řeřichou setou, kterou do kořínků odstříhněte nůžkami. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.