Těstoviny se špenátem a ricottou
7.3.2006 - Redakce Babinet
- 1 balení těstovin (dlouhé široké nudle)
- 3 lžíce olivového oleje Bertolli Extra Vergine
- 300 g listového nebo mraženého špenátu (zbaveného vody)
- 500 g ricotty (tvarohu)
- 125 g strouhaného parmezánu
- 100 g očištěných hub (žampióny, hříbky)
- muškátový oříšek
- česnek
- estragon
- majoránka
- 250 g tvrdého strouhaného sýra
- sůl
- mletý černý pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus a slijeme. Vložíme je do pekáčku a zakapeme 1 lžící olivového oleje. Mezitím špenát zbavíme vody a v mixéru ho rozmícháme s ricottou, 3 lžícemi parmezánu, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do směsi vmícháme houby a polovinu strouhaného sýra, potom ji navrstvíme na těstoviny a posypeme zbytkem sýra. Zakapeme trochou olivového oleje
a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podávat můžeme teplé i studené.
Recept pochází z Toskánské kuchyně společnosti Bertolli.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.