Květákový salát s avokádovou omáčkou
21.8.2007 - Redakce Babinet
- 1 střední květák
- 2 jarní cibulky
- 1 zralé avokádo
- 1/2 svazku petrželové natě
- sůl
- špetka cukru
- šťáva a trocha kůry z 1 chemicky neošetřeného citronu
- 100 g tofu
- 100 g kysané smetany
- čerstvě mletý pepř
Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme "na skus" 10-15 minut. Scedíme a necháme okapat.
Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka i s natí. Omytou a osušenou petrželku jemně nasekáme. Obě přísady dáme do mísy s květákem.
Na omáčku rozpůlíme omyté avokádo, vyjmeme jádro a půlky oloupeme. Avokádo rozmělníme s citronovou šťávou a trochou citronové kůry, přidáme tofu a kysanou smetanu. Osolíme a opepříme.
Omáčkou přelijeme květák a opatrně zamícháme. Podáváme s pečivem.

Ještě lepší je květák podusit na parou ve speciálním hrnci. Zelenina si tak zachová maximum chuti a vitamínů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.