Romantický listový špenát s rukolou
9.5.2006 - Redakce Babinet
- 10 g rukoly
- 10 g salátu Frisse
- 30 g dubového listu
- 30 g salátu Lolo rosso
- 20 g listového špenátu
- 50 g sušených rajčat naložených v oleji
- 30 g hrubě strouhaný parmezán
- 10 g olivového oleje "extra virgin"
- 3 stroužky česneku
- sůl
Česnekový dip:
- 70 g kysané smetany
- 4 stroužky česneku
- sůl
Listové saláty spolu s listy špenátu natrháme na větší kousky a přelijeme teplým česnekovým dresinkem, který si připravíme z olivového oleje a plátků česneku následovně:
Olej nahřejeme, vložíme plátky česneku a necháme chvíli, aby česnek pustil aroma. Poté česnek vyjmeme a takto upraveným olejem přelijeme salát. POZOR olej nesmí být horký!
Přidáme sušená rajčata a lupínky parmezánu.
K salátu podáváme česnekový dip.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.