Drůbeží salát se zeleninou
8.9.2005 - Redakce Babinet
- 3 hlávkové saláty
- 4 větší rajčata
- 1 celer
- 3 cibule
- 4 vejce vařená natvrdo
- 300 g vykostěného slepičího nebo kuřecího masa
- 1 lžíce cukru
- 1/4 lžičky mletého pepře
- špetka Glutasolu
- špetka soli
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- půl šálku vody
Pečlivě vypraný hlávkový salát rozkrájíme na kousky, přidáme na plátky rozkrájená rajčata, jemně nasekanou cibuli, předem uvařený a na kostičky nakrájený celer a uvařené bílky. Dále přidáme na kostičky nakrájené uvařené maso z drůbeže. Vše vložíme do hlubší mísy.
Mezitím uděláme omáčku: uvařené žloutky rozetřeme s olejem, přidáme sůl, cukr, mletý pepř, ocet sójovou omáčku a půl šálku vody. Touto omáčkou salát přelijeme, posypeme Glutasolem a lehce promícháme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.