Sladkokyselá omáčka speciál
2.7.2006 - Redakce Babinet
- 2 lžíce suchého sherry
- 1 hrnek ananasové šťávy
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžičky sójové omáčky
- 2 lžíce jemného hnědého cukru
- 2 lžíce rajčatové omáčky
- 1/2 středně velké červené papriky nakrájené na kostičky
- 1 lžíce kukuřičné škrobové moučky
- 1 lžíce vody
Smícháme sherry, ananasovou šťávu, ocet, sójovou omáčku, cukr a rajskou omáčku. Při nízké teplotě povaříme za stálého míchání, až se cukr rozpustí. Uvedeme do varu a přidáme nakrájenou papriku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou moučku, vlijeme do směsi a za stálého míchání povaříme, až směs zhoustne. Snížíme teplotu a zvolna vaříme další 2 minuty. Ihned podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.