Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Žlutá omáčka

Žlutá omáčka

30.6.2006 - Redakce Babinet

  • 20 g másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 2 naběračky hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 žloutek
  • sůl
  • mletý pepř
  • šťáva z 1/2 citrónu
Z másla a mouky připravíme světle hnědou jíšku, zředíme vývarem a na mírném ohni povaříme asi 20 minut, sejmeme z ohně, opatrně přidáváme olej, žloutek a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu, sůl a pepř.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.