Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Červená papriková omáčka

Červená papriková omáčka

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 400 g červených paprik
  • 200 g malých cibulek
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička růžové papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička rajského protlaku
  • mletým pepř
  • sůl a cukr
400 g červených paprik omyjeme a osušíme, lusky potřeme 1lžičkou oleje a spolu s 200 g malých cibulek vložíme na pečící plech, pečeme asi 30 minut v troubě (250°C) a každých 5 minut obracíme. Když cibule a paprika zhnědnou a na paprikových luscích naskakují puchýře, vyjmeme plech z trouby, zabalíme ho do vlhké utěrky a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, lusky paprik rozpůlíme, zbavíme stopek a semeníku, vyřízneme bílé vnitřní přepážky. Cibuli i papriky nadrobno nakrájíme a umixujeme spolu s 5 lžícemi oleje, 1 lžičkou růžové papriky, 1 lžičkou sladké papriky a 1 lžičkou rajského protlaku. Omáčku ochutíme mletým pepřem, solí a cukrem. Přendáme do sklenice a zalijeme rostlinným olejem. Postavíme do chladu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz