Zelená omáčka
9.1.2006 - Redakce Babinet
- 1 malá cibule
- 1 vejce natvrdo
- 125 g plnotučného jogurtu
- 100 g majonézy
- 1 lžička středně ostré hořčice
- 10 mladých špenátových listů
- 1 krabička rychlené řeřichy
- 1 svazek pažitky
- 1 svazek kopru a 1 svazek petrželky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře a 2 lžíce citronové šťávy
1 malou cibuli oloupeme, nastrouháme a smícháme s jemně nasekaným 1 vejce natvrdo, 125 g plnotučného jogurtu, 100 g majonézy a 1 lžičkou středně ostré hořčice. Pak omyjeme, osušíme a najemno nasekáme 10 mladých špenátových listů, 1 krabičku rychlené řeřichy, 1 svazek pažitky, 1 svazek kopru a 1 svazek petrželky. Vše vmícháme do omáčky s 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře a 2 lžícemi citronové šťávy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.