1 kg jablek, 200 g cukru, 1/8 l voldy, 2 cm vanilkového lusku, šťáva u 1/2 citronu, 2 žloutky, 15 0g cukru, 500 g tvarohu, 1/4 l smetany ke šlehání
Na ozdobu: 1/4 l šlehačky, 10 zavařených višní (nebo koktejlových višní)
Oloupaná jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a vložíme do cukru povařeného s citronovou šťávou a trochou vanilinového cukru. Jablka v cukru udusíme doměkka, ale jen tak, aby se nerozvařila.
Pak je pokapeme citronovou šťávou. V míse umícháme do pěny žloutky s cukrem a trochou vanilinového cukru. Postupně přidáváme rozetřený měkký tvaroh a nakonec lehce vmícháme šlehanou smetanu.
Skleněné pohárky plníme střídavě vrstvou dušených jablek a tvarohovou pěnou. Dáme vychladit a před podáváním ozdobíme každý pohárek kopečkem šlehané smetany a ozdobíme zavařenou višní.
Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.