- 200 ml mléka
- lusk vanilky
- 1 citrón
- 80 ml šlehačky
- špetka solamylu
- špetka soli
- 3 žloutky
- 20 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- cukr moučka na pocukrování
- jahody
- čerstvé ovoce na zdobení
Vanilkový lusk rozřízneme a vyjmeme dužninu. Citrón pečlivě omyjeme a nastrouháme kůru. Smícháme vanilkovou dužninu a citrónovou kůru s mlékem, necháme přejít varem a osolíme. Poté směs scedíme, zahustíme šlehačkou a solamylem. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme k mléčné směsi, kterou nalijeme do misek a necháme několik hodin ztuhnout v chladu. Před podáváním pocukrujeme a necháme pod grilem zkaramelizovat. Zdobíme čerstvým ovocem.
Zdroj: Bertolli recepty
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.