- 10 vajec
- 200 g cukru
- 0,5 kg sýra mascarpone
- 300 g malin
- 0,1 l malinové šťávy
- italské piškoty (Savoiarda)
Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem (100 g) do pěny a bílky s cukrem (100 g) do sněhu. Sýr mascarpone po lžičkách přidáváme do žloutků a pomalu rozmícháváme (nejlépe rukou, nepoužívat stroj), hmota nesmí mít hrudky. Poté pomalu smícháme se sněhem. Italské piškoty namáčíme v malinách povařených v malinové šťávě. Piškoty vyskládáme do obdélníkové formy a zaléváme krémem z mascarpone. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny. Při podávání posypeme moučkovým cukrem. Recept doporučuje šéfkuchař sítě restaurací Ambiente.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.