Ausburské řezy
4.12.2009 - Redakce Babinet
Doba přípravy: asi 90 minut
Na náplň:
- 3 žloutky
- 150 g moučkového cukru
- 1x balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 500 g tvarohu
- 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
- 3 PL rozpuštěného másla nebo margarínu
- 4 bílky
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
- 3 zarovnané PL kakaa
- 250 g změklého másla nebo margarínu
- 150 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 3 PL mléka
Na ozdobení:
1 balení Polevy tmavé Dr.Oetker
Nejprve připravíme tvarohovou náplň tak, že vyšleháme žloutky se 75 g moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehaček do pěny. Přimícháme tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné máslo. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a 75 g cukru. Odložíme stranou.
Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutek a mléko a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Za pomocí válečku opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň přeneseme druhý rozválený díl těsta a dáme do předehřáté trouby péct.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 25 minut
Po upečení necháme moučník vychladnout a poté ho polijeme tmavou polevou připravenou podle návodu na obalu. Po ztuhnutí polevy nakrájíme moučník na řezy a servírujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.