Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Celozrnné perníčky

Celozrnné perníčky

7.12.2006 - Redakce Babinet

na 35 kousků: 100 g vypeckovaných sušených švestek, kůra ze 2 chemicky neošetřených citronů, kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče, 100 g třtinového granulátu, 100 g loupaných mandlí, 100 g jader lískových oříšků, 100 g křehkého celozrnného chleba (knacke brot), 4 vejce, 1 špetka soli, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička směsi perníkového koření, 35 celozrnných oplatek Poleva:200 g čokolády, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžičky neslazeného kakaového prášku, 35 jader lískových ořísků Sušené švestky drobně nakrájíme. Citrony a pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Citronovou a pomerančovou kůru tence odkrojíme a jemně nasekáme. Třtinový granulát rozmixujeme a odložíme na talíř. Společně rozmixujeme mandle, oříšky a křehký chléb a směs dáme do mísy se sušenými švestkami, citronovou a pomerančovou kůrou. Smícháme. V míse ušleháme z vajec a třinového granulátu hustý krém. Těsto rozetřeme na oplatky a dáme na dva plechy. První plech zasuneme na střední lištu studené trouby a zapneme na 180 stupňu Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňu Celsia). Pečeme 30 minut. Plechy vyměníme a druhý už pečeme ve vyhřáté troubě jen 20 minut. Perníčky vyjmeme a dáme na vychladnout. Na polevu rozpustíme v hrnci na vodní lázní za stálého míchání čokoládu se smetanou. Přimícháme kakao a perníčky polevou potřeme. Doprostřed zasadíme lískový oříšek a polevu necháme ztuhnout.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz