Na asi 50 kousků: 2 bílky, 150 g moučkového cukru, 1 lžička pomerančové šťávy, 1 lžička citronové šťávy, kůra nastrouhaná z poloviny citronu a pomeranče, 100 g loupaných mletých mandlí, 50 g nasekané kandované kůry z citronu, 120 g moučkového cukru na ozdobení, 2-3 lžíce pomerančové šťávy na ozdobení
Z bílků ušleháme sníh. Postupně přidáme moučkový cukr a šťávu. Hmotu šleháme, až se matně leskne.
Do hmoty přimícháme pomerančovou a citronovou kůru, mandle a kandovanou kůru. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia a plech vyložíme pečícím papírem a nebo jej vymastíme.
Z těsta odebíráme dvěma lžičkami malé hromádky a pokládáme je na plech. Zasuneme do trouby a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Moučkový cukr smícháme s takovým množstvím pomerančové šťávy, až vznikne hustá poleva. Tu naplníme do stříkacího sáčku s nejjemnějším otvorem. Pusinky postříkáme jemnými linkami.
Citronové pusinky
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
-
Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.