Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Kořeněné řezy

Kořeněné řezy

5.12.2005 - Redakce Babinet

na asi 80 kusů:

  • 120 g měkkého másla
  • 150 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • kůra strouhaná z 1/2 citronu
  • 2 vejce
  • 120 g mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 70 g strouhané čokolády
  • 1/2 lžičky skořice
  • 60 cl červeného vína
  • po špetce mletého hřebíčku a muškátového květu
Poleva:
  • 200 g moučkového cukru
  • 4-5 lžic citronové šťávy
  • 100 g krokantu zlískových oříšků
Tuk ušleháme v míse ručním mixérem na pěnu. Přidáme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vejce a vše ušleháme na světlý krém. Ve druhé míse dobře promícháme mouku, prášek do pečiva, čokoládu a koření. Vařečkou vmícháváme červené víno tak, aby se všechny přisady dobře spojily. Krém i směs mouky s čokoládou smícháme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech zmenšíme proužkem alobalu na rozměr 20x20 cm a vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem. Plech naplníme těstem a uhladíme. Předtím ještě velkou lžící opláchneme plech studenou vodou, aby se těsto dobře roztíralo. Dáme do trouby a pečeme asi 25 minut. Potom plát těsta uvolníme z plechu nebo ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Na polevu rozmícháme moučkový cukr s takovým množstvím citronové šťávy, aby poleva byla dostatečně hustá. Plát těsta potřeme polevou, posypeme krokantem z lískových ořechů a necháme zaschnout. Potom nakrájíme na trojúhelníčky o hraně dlouhé asi 3 cm. Dobře zabalíme do fólie, aby kořeněné řezy nevyschly.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.