1000 g špaget, 500 g prvotřídního hovězího mletého masa, 1 lžíci Olivado Extra Virgin Avocado Oil, 1 cibuli - jemně nakrájenou, 4 stroužky česneku, 1 hrnek hovězího vývaru (nejlépe pravého, ale může být i z kostky nebo použijte vývar ze špaget), 1 lžíci směsi italských bylinek - bazalka, tymián, oregano, 1 větší hrnek rajčatové pasty/protlaku (použili jsme bio rajčatový protlak Delvita), 1 x 500 g sklenici předpřipravené omáčky na těstoviny (použili jsme bio omáčku na špagety Delvita), strouhaný parmezán (použili jsme sýr Grana Padano)
Špagety dejte vařit podle návodu na obalu tak, aby byly "al dente". Hotové špagety slijte a nechejte okapat. Na pánvi se silným dnem prohřejte avokádový olej, přidejte cibuli a míchejte na středním ohni 1 až 2 minuty. Poté přidejte rozmačkaný česnek a pokračujte v míchání než zhnědne. Pokud je třeba, vysušte přebytečný olej. Pak vmíchejte zbývající ingredience, přikryjte a zvolna vařte 20 až 30 minut. Podávejte sypané strouhaným parmezánem. Základ receptu převzat s laskavým svolením NZ Beef & Lamb web site.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.