- 450 g špaget
- 90 g nadroleného sýra feta
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Omáčka:
- 125 g uzeného lososa
- 3 dl plnotučné smetany
- 1,5 dl whisky nebo brandy
- mletá paprika
- 2 lžíce pokrájené natě petrželky
Špagety uvařte "al dente", sceďte a vraťte do hrnce, zalijte zbytkem oleje a zakryjte pokličkou. Do kastrolu vlijte smetanu a prohřejte ji téměř k varu. Do jiného kastrůlku nalijte whisky nebo brandy, prohřejte až téměř k varu také. Obě nádoby sejměte z plamene a obsahu smíchejte. Lososa nakrájejte na proužky a přidejte připravenou omáčku. Dle chuti okořeňte kayenským pepřem a paprikou. Před podáváním promíchejte s petrželkou. Špagety rozdělte na talíře, přelijte omáčkou, posypte nadroleným sýrem feta a ozdobte petrželkou. Ihned podávejte. Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.