- 450 g špaget
- 200 g konzervovaného okapaného tuňáka
- 60 g konzervovaných okapaných ančoviček
- 2,5 dl olivového oleje
- 1,5 dl žervé
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- černé olivy
- chléb jako příloha
- petrželka
Tuňáka dejte společně s ančovičkami do mixéru, zalijte 2,25 dl olivového oleje a posypte petrželkou, vše rozmixujte na hladkou omáčku. Lžící přidejte do mixéru žervé a znovu promixujte. Osolte a opepřete. V hrnci uvařte špagety "al dente", sceďte je a vraťte do hrnce na mírný plamen. Přidejte máslo, promíchejte. Přilijte omáčku a rychle vmíchejte pomocí vidliček do špaget. Sejměte z plamene a rozdělte špagety na ohřáté talíře. Ozdobte olivami a podávejte s teplým chlebem.
Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.