Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Špagety s tuňákem

Špagety s tuňákem

26.2.2006 - Redakce Babinet

  • 450 g špaget
  • 200 g konzervovaného okapaného tuňáka
  • 60 g konzervovaných okapaných ančoviček
  • 2,5 dl olivového oleje
  • 1,5 dl žervé
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • černé olivy
  • chléb jako příloha
  • petrželka

Tuňáka dejte společně s ančovičkami do mixéru, zalijte 2,25 dl olivového oleje a posypte petrželkou, vše rozmixujte na hladkou omáčku. Lžící přidejte do mixéru žervé a znovu promixujte. Osolte a opepřete. V hrnci uvařte špagety "al dente", sceďte je a vraťte do hrnce na mírný plamen. Přidejte máslo, promíchejte. Přilijte omáčku a rychle vmíchejte pomocí vidliček do špaget. Sejměte z plamene a rozdělte špagety na ohřáté talíře. Ozdobte olivami a podávejte s teplým chlebem.

Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz