- 12 předvařených plátků lasagní
- 100 g prorostlého špeku
- 1 cibule
- 2 celé úzké celery
- 2 lžíce stolního oleje
- 50 g směsi sušených bylin (majoránka, rozmarýn, šalvěj,..)
- 1/8 l jalečného vína nebo šťávy
- 1/8 l vývaru
- 500 g loupaných rajčat
- 3 velká kyselejší jablka
- sůl
- pepř
- trochu mléka
- 3/4 l bešamelové omáčky
- 150 g mozarelly
- 150 g strouhaného ementálu
- máslo
Na náplň nakrájíme špek, cibuli a celer. Zahřejeme olej, špek opečeme dokřupava, zmírníme plamen, přidáme cibuli a celer a zpěníme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud se nerozpadne. Nakonec vlijeme mléko. Na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Jablka oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Formu vylijeme trochou omáčky a vyložíme čtyřmi plátky lasagní. Ty poklademe polovinou plátků jablek, na ně dáme polovinu masové směsi a přelijeme omáčkou. Znovu klademe plátky lasagní, jablek, náplň a přelijeme omáčkou. Znovu klademe plátky lasagní, jablka, náplň a přelijeme omáčkou. Nahoru dáme zbývající plátky lasagní. Sýr mozarella nakrájíme na plátky a umístíme spolu se strouhaným ementálem a vločkami másla na plátky lasagní. V troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.