Rebarborový koláč z jogurtového těsta
22.5.2006 - Redakce Babinet
Těsto:
- 1 velký kelímek bílého jogurtu
- 1-2 vejce
- 1 a 1/2 kelímku polohrubé mouky
- 1/2 kelímku cukru
- vrchovatá lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce rumu
Náplň:
- 2-3 šálky nakrájené rebarbory
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce cukru
- 2-3 lžíce másla
- skořice
- 2 lžíce sezamového semínka
Formu na koláč nebo plech vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V misce smícháme jogurt s vejci, přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a rum. Dobře prošleháme. Je-li těsto husté, přidáme pár lžic vody nebo mléka, aby se lehce roztíralo do plechu.
Na těsto rozdělíme pravidelně rebarboru. Z mouky, másla, cukru a skořice připravíme drobenku a tou posypeme koláč.
Vložíme do horké trouby (později teplotu snížíme) a podle velikosti koláče pečeme asi 20-30 minut. Koláč před pečením můžeme posypat sezamovým semínkem.
Poznámka: kelímek od jogurtu používáme jako odměrku
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.