Florentský koláč
7.3.2006 - Redakce Babinet
- 2 vejce
- 2/3 šálku cukru
- nasekaná kůra ze 2 pomerančů
- lžíce pomerančové šťávy
- 1 šálku olivového oleje Bertolli Extra Vergine
- 2 lžíce olivového oleje Bertolli Extra Vergine
- 1,5 šálku plnotučného mléka
- 2,5 šálku polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- sůl
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V míse vyšleháme vejce s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou.
V jiné míse důkladně smícháme olivový olej s mlékem. Do další mísy vložíme prosátou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. K mouce přidáme olivový olej s mlékem a vaječnou směs a vymícháme do hladka. Pečící formu vymažeme olejem a vysypeme moukou, přebytečnou mouku odstraníme. Těsto nalijeme do formy a jeho povrch uhladíme stěrkou. Pečeme 20-25 minut dozlatova. Koláč vychladíme na odkládací mřížce, krájíme na čtverečky a podáváme s toskánským dezertním vínem Vin Santo.
Recept pochází z Toskánské kuchyně společnosti Bertolli.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.