Panforte di Siena
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 125 g loupaných mandlí
- 125 g lískových oříšků
- 90 g nasekané míchané citrusové kůry
- 60 g sušených meruněk
- 60 g ananasu obaleného v cukru
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- 60 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 lžičky mleté skořice
- 125 g moučkového cukru
- 175 g medu
- moučkový cukr na posypání
Na grilu upražte mandle do hněda a dejete do mísy. Lískové oříšky pražte, dokud slupny nezačnou praskat. nasypte do utěrky a třením zbavte slupek. Nahrubo je nakrájejte a přidejte k mandlím s nasekanou míchanou citrusovou kůrou. Meruňky a ananas jemně nakrájejte, přidejte do oříšků s pomerančovou kůrou a dobře promíchejte. Vlože pergamen ddo dortové formy o průměru cca 20 cm. Do kastrolu dejte med a cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, dále asi 5 minut zlehka vařte, dokud směs nezhoustne a nezačne být tmavohnědá. Rychle přidejte k oříškům a důkladně promíchejte. Přemístěte do připravené dortové formy a povrch uhlaďte spodní stranou lžíce. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 150 stupňů Celsia po dobu 1 hodiny. Vyndejte z trouby a nechte ve formě vychladnout. Vyjměte z formy a opatrně sloupněte pečící papír. Před podáváním hustě posypte moučkovým cukrem. Podávejte nakrájené na velmi tenké plátky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.