- 1 kg polohrubé mouky
- 80 g droždí
- 1/2 l mléka a 5 lžic cukru na kvásek
- 3 vejce
- 3 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- cca 1 lžičku soli
- alobal
- nádivku tvarohovou nebo makovou
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, z ingrediencí vypracujeme těsto a alespoň půl hodiny mísíme. Pak jej vyválíme a rozkrájíme na čtverečky 9x9 cm. Na každý čvereček dáme náplň (tvarohovou, makovou), zabalíme a poskládáme na plech, kde necháme ještě kynout. Pak koláčky upečeme, po upečení pomastíme máslem, plech přikryjeme alobalem a necháme vychladnout. Pak teprve podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.