- 400 g hrubé mouky
- 400 g teplých vařených brambor
- 50 g cukru
- sůl
- citronová kůra
- kvásek z 50 g kvasnic
- 8/4 šálku vlažného mléka
- nádivka - tvarohová nebo maková a nebo povidla
- máslo
- olej
Připravíme si kvásek z droždí, 2 lžiček cukru, 2 lžiček mouky a trochy vlažného mléka. Do mísy prosijeme mouku a teplé strouhané brambory, přidáme sůl, cukr, strouhanou citronovou kůru a vykynutý kvásek. Podle potřeby přidáme ještě vlažné mléko. Těsto dobře propracujeme a dáme na 2 hodiny na teplé místo vykynout. Pak jej rozválíme na vále, vykrajujeme čtverečky a plníme libovolnou nádivkou tvarohová , maková , tvoříme buchtičky a klademe do vymazaného pekáče. Strany buchtiček potřeme rozpuštěným máslem. Chvilku ještě necháme kynout na pekáči, pak potřeme na povrchu rozpuštěným máslem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.