4 středně velké červené řepy, 1/2 malé červené cibule, 1 střední hruška, 1 a 1/2 lžíce rýže, 2 a 1/4 šálku vody, 1/2 lžíce cukru, 1 šálek Beaujolais nouveau, 1 a 1/2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžička strouhané citronové kůry, sůl, pepř, kysanou smetanu na ozdobu. Oloupanou a nakrájenou červenou řepu dejte do hrnce společně s nakrájenou cibulí, oloupanou a pokrájenou hruškou a rýží. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte asi 30 minut, dokud červená řepa nezměkne. Vmíchejte cukr, ocet a víno. Odstavte z ohně, nechejte chvíli vychladnout a rozmixujte. Osolte a opepřete a případně polévku propasírujte přes jemné síto. Nakonec přidejte citronovou kůru a podávejte horké nebo i vychlazené ozdobené kopečkem kysané smetany.
Polévka z červené řepy a Beaujolais
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.