Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Tykvová (dýňová) polévka

Tykvová (dýňová) polévka

4.10.2006 - Redakce Babinet

  • jádra a vnitřek čerstvé tykve
  • 1 lžíčka oleje
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/2 celeru
  • 1 kedlubna
  • 1 paprikový lusk
  • 1 rajče
  • 1 lžička mleté  sladké papriky
  • sůl
  • mletý pepř
Vydlabaný vnitřek čerstvé tykve dáme i s jádry vařit do 1 a 1/4 l vody. Osolíme a po hodině varu scedíme. Do vývaru z tykve dáme očištěnou zeleninu vcelku, nadrobno nakrájené rajče a paprikový lusk. Na oleji zpěníme papriku a pepř a přidáme k polévce. Zvlášť uvaříme vlasové nudle nebo noky. Po půl hodině varu dáme do polévky těstoviny a na kostičky nakrájenou vařenou zeleninu. Polévku dochutíme pažitkou a případně lžící polévkového koření.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

*/ ?>