Gazpacho podle MaxiService.cz
6.7.2006 - Redakce Babinet
- 1 červená cibule
- 3 rajčata
- 1/2 středně velké okurky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 červené papriky
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 3 a 1/2 hrnku rajčatové šťávy
- 1/2 lžičky cukru
- sůl
- pepř
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
Česnekové krutony:
- 6 plátků bílé veky
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1 prolisovaný česnek
Zeleninu nakrájíme a s česnekem dáme do mísy. Přidáme rajčatovou šťávu, cukr, sůl, pepř, a olej s octem. Dobře promícháme a dáme vychladit (můžeme i rozmixovat, vše dle chuti). Polévku podáváme vychlazenou s miskou česnekových krutonů. Můžeme i slabě zakápnout zakysanou smetanou. Troubu předehřejeme na 180şC. Z veky odkrojíme kůrku a střídek nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě 10 - 15 minut dozlatova. Během pečení je několikrát obrátíme.
Recept doporučuje cateringová firma MaxiService.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.