Molochéjja ze špenátu
10.3.2006 - Redakce Babinet
- 2 l vody
- 2 tobolky kardamomu
- 1 kuře (1,5 kilové) můžeme použít kuřecí nebo slepičí skelety na polévku
- 1 velká cibule
- 1 bobkový list
- 2 kg čerstvého špenátu (nebo 2 balíčky mraženého)
- 1 lžíce olivového olej
- 2 lžičky mletého koriandru
- 3/4 lžičky soli
- 10 stroužků česneku
- 3 lžíce čerstvé citrónové šťávy
Vaříme vodu s cibulí, kardamomem a bobkovým listem. Přidáme kuře a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme nezakryté ještě asi hodinu. Vyndáme kuře a necháme vychladnout (bude se hodit do jiného jídla). Polévku přecedíme přes cedník nebo pláténko do jiného hrnce. Uvařenou cibuli rozmačkáme vidličkou a přidáme k vývaru. Natrhané špenátové lístky přidáme k polévce a vaříme dokud neklesnou ke dnu (v případě mraženého dokud neroztaje). Vedle na pánvičce rozpálíme olej, na kterém osmahneme dohněda utřený česnek se solí a koriandrem. Tuto směs přidáme k polévce a dochutíme citrónovou šťávou.
Zdroj: nekonečná studnice receptů Dadalova kuchařka
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.