Polévka Mandú
20.2.2006 - Redakce Babinet
- 1 1/2l hovězího vývaru
- 1 lžíce dezertního vína
- 1 cibule s natí
- Glutasol
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 pórek
- zelená petrželka
Taštičky:
- 350 g hladké mouky
- sůl
- 0,2l vody
- 1 vejce
Náplň:
- 2 lžíce oleje
- 225 g zadního hovězího masa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 50 g čerstvých hub
- 220 g fazolových klíčků
- 2 pórky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dezertního vína
- 1 lžíce škrobu
- sůl
- Glutasol
Nejdříve připravíme těsto: do mísy dáme mouku, sůl, vejce a vodu, rozmícháme vařečkou, až se utvoří vláčné těsto, které dáme na pomoučený vál a ještě 5 minut prohněteme. Těsto dáme zpět do misky, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut stát.
Zatím připravíme náplň: v pánvi rozpálíme olej, vhodíme do něj hovězí maso nakrájené na nudličky, ryhcle opečeme a přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené houby, fazolové klíčky a pórek. Zvlášť do misky dáme sójovou omáčku, dezertní víno, sůl, špetku cukru a lžíci škrobu, promícháme, nalejeme do pánve a zamícháme. Takto zahuštěnou směs odstavíme a necháme vychladnout. Hovězí vývar přivedeme do varu, přidáme sójovou omáčku, dezertní víno, Glutasol a polévku necháme zvolna vařit na mírném ohni.
Mezitím vyválíme válečkem tenké těsto, na polovičku vaznačíme tvořítkem kolečka a na každé kolečko vložíme 1 lžičku náplně. Druhou polovičku těsta přeložíme přes kolečka a utěsníme tak, aby nám náplň nevytékala. Potom kolečka kulatým tvořítkem vyřízneme, patřičně zmáčkneme a uzavřeme. Opatrně vložíme do vařící polévky a necháme "táhnout", až taštičky vyplavou. Nakonec přidáme nakrájený pórek a sekanou petrželku. Podáváme v polévkové míse.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.