- 2 střední cibule
- 50 g pórku po očištění
- 50 g celeru po očištění
- 75 g slaniny
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml masového vývaru
- 250 g rajčat
- sůl
- pepř
- sušená bazalka
- dobromysl a rozmarýn
- 150 g kysané smetany
- 1 lžíce sekaných čerstvých bylinek
Cibuli oloupeme, celer a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli, zeleninu a slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme jej. Rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli, celer, pórek a česnek. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a vydlabeme je. Dužninu pokrájíme na kostky a spolu s rajským protlakem dáme do polévky. Polévku osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou, dobromyslí a rozmarýnem a 2-3 minuty povaříme. Hotovou polévku rozlijeme do polévkových šálků, na každou porci dáme kysanou smetanu a posypeme čerstvými bylinkami. Víte, že poznat kvalitní zralé rajče lze snadno podle vůně?
Přečtěte si článek Rajské mámení.
Vaše názory
Mě osobně chutná nejvíce tato varianta ttps://www.youtube.com/watch?v=W6pUJ1ma6vw
https://www.youtube.com/watch?v=W6pUJ1ma6vw
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.