- bílá francouzská bageta
- brambory
- máslo
- mléko
- mražený hrášek
- olivový olej
- pepř černý celý
- smetana
- sůl
- zeleninový vývar
Na oříšku másla opečeme zlehka hrášek (4 hrsti/4osoby), osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem (0,5 l) a přivedeme k varu. Vařící sundáme z ohně a přilijeme mléko (0,2l) a smetanu (0,2l), dáme do mixeru a dobře rozmixujeme. Scedíme přes jemný cedník zpátky do rendlíku a provaříme asi 5 minut. Podle potřeby osolíme. Oloupeme brambory (3 ks), uvaříme do měkka a scedíme. Přidáme máslo (lžičku), špetku soli a mléko (5 polévkových lžic) a směs rozmačkáme na kaši. Bílou francouzskou bagetu nakrájíme na tenké plátky (3 kusy na porci), pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme čerstvým pepřem. Plátky bagety vložíme do trouby a upečeme dozlatova. Servis: Do hlubokého talíře nalijeme horký restaurant, doprostřed posadíme bramborovou kaši (2 lžíce) a do kaše zapíchneme krutony. Recept doporučuje šéfkuchař sítě restaurací Ambiente.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.