Boršč moskevský
25.10.2005 - Redakce Babinet
- 600 g čerevené řepy
- 200 g kořenové zeleniny
- 1 velká cibule
- 600 g hlávkového zelí
- 2 l vývaru z hovězího masa
- 500 g vařeného hovězího masa
- 150 g párků
- 100 g šunky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 100 g másla
- 2 lžíce octa
- 5 zrnek pepře
- 1 bobkový list
- 1 lžíce sekaného kopru
- 5 zrnek pepře
- kysaná smetana
- sůl
- cukr
- světlá jíška na zahuštění
V kastrolu rozustíme polovinu dávky másla, přidáme nastrouhanou červenou řepu, trochu zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak a ocet a pod pokličkou asi půl hodiny dusíme. Na zbylém másle podusíme nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Asi po 20 minutách přisypeme 2-3 lžičky cukru, chvíli dusíme a odstavíme. Do zbylého vývaru mezitím vložíme nakrouhané zelí a vaříme asi čtvrt hodiny. Pak do hrnce slijeme podušenou řepu, zelí a zeleninu. Přidáme bobkový list, celý pepř, osolíme, zahustíme jíškou a společně asi 40 minut povaříme. Nakonec vložíme na kostky pokrájené maso, a nakrájené párky a šunku. Porce na talířích zjemníme kysanou smetanou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.