Vinařství Kovacs právě představilo novou kolekci vín připravených z loňské sklizně. Výsledek splnil všechna očekávání. „Ročník 2009 byl krásný a dal nám vína, jejichž kvalita je velmi nadprůměrná,“ hodnotí novou kolekci vín technolog společnosti ing. Miroslav Kovács. Díky výtečné zralosti hroznů si mohl s víny hrát a komponovat je podle svých představ. Vznikla vína bohatá a plná, ovocná, svěží, povzbuzená příjemnou kyselinkou a doplněná potřebnou mineralitou. To vše se povedlo zrealizovat díky vlastním, krásně exponovaným vinicím, kterým Vinařství Kovacs věnuje maximální péči. Dobrý ročník 2009 umožnil vyrobit vína jak suchá, tak rovněž nasládlá i sladká. Každý rok vybírá Ing. Miroslav Kovács nejzajímavější a nejkvalitnější vína, ze kterých připravuje svou vyhlášenou kolekci Family reserve. Z ročníku 2009 bylo do kolekce Family reserve zařazeno Neuburské, Sauvignon, Rulandské bílé, Chardonnay, Rulandské šedé a Regentské cuvée. Kolekce vín Family reserve byla navíc rozšířena o speciální limitovanou rodinnou edici vín s názvy Cuvée Miroslav a Cuvée Amálie. Jedná se o vína, která věnoval Miroslav Kovács svým dětem Miroslavovi a Amálce. Při jejich přípravě se pokusil v charakteru a výrazu vína zachytit povahu svých dětí a jejich radost ze života. „Milá Amálko, jsi sladká a křehounká jako toto víno, i ono je slastné, milé a lahodné. Snažil jsem se jím vystihnout Tvoji roztomilost a krásu,“ svěřuje se vinař na etiketě a dokládá, že jde v českých podmínkách o unikátní a současně velmi osobní projekt. Zatímco Cuvée Amálie je sladké až mazlivé s krásnou vůní zralých pomerančů, limetky a cukrového melounu, Cuvée Miroslav je polosuché, vzniklo z rýnského ryzlinku a sauvignonu a je postavené na jemném cukru, který je okořeněn svěží kyselinkou. Obě vína získala už stříbrnou medaili na mezinárodní vinařské soutěži v San Francisku a řadu dalších medailí. Vinařství Kovacs se snaží nabízet široký sortiment vín – od suchých odrůdových vín až po vína polosuchá či polosladká, vždy však jde výhradně o přívlastková vína. „Každý zákazník vyžaduje něco jiného, proto se snažíme v každé odrůdě nabídnout jak suché, tak i mírně nasládlé či sladší víno,“ vysvětluje Miroslav Kovács. A jaké víno z loňské produkce by osobně vyzdvihnul? „Asi bych zmínil opětovné mezinárodní ocenění Sauvignonu z tratě Na Štrekách, který navazuje na mimořádné úspěchy předchozího ročníku 2008, a jasně ukazuje, že vína z této vinice budou patřit mezi velká vína." V roce 2010 Vinařství Kovacs znovu investovalo do stavby nových prostor a opravy stávajících budov. S ohledem na zvyšující se návštěvnost firemní vinotéky v areálu Vinařského dvora Kovacs se Miroslav Kovács rozhodl současnou vinotéku přebudovat tak, aby nákup i degustace vín probíhaly v příjemném prostředí, které podtrhne a umocní zážitek z konzumace jeho mimořádných vín. Vinařství Kovacs versus Víno Kovacs Pozor na záměnu. V českém vinařství existují dva subjekty s podobným jménem a přesto naprosto odlišnou filozofií a kvalitou vín. Společnost Vinařství Kovacs s.r.o. vznikla v roce 1997 s cílem pěstovat kvalitní révu a vyrábět nadprůměrná vína. Zakladatel společnosti ing. Miroslav Kovács si jako hlavní hesla vytyčil vysokou kvalitu, originalitu a poctivou práci. Miroslav Kovács vycházel při zakládání vinařství jednak ze své zkušenosti. Jako fyzická osoba začal s výrobou vína v roce 1994 a rovněž tak využil zkušenosti svých předků, je představitelem třetí vinařské generace svého vinařském rodu. Značka Vinařství Kovacs se tak dlouhodobě profiluje jako významný výrobce vysoce kvalitních vín vyrobených z plně dozrálých moravských hroznů. Slogan „Umění ve víně“ názorně vystihuje jeho přístup k vínu a vinařství: „Vinař víno maluje, skládá jím své verše.“ Již od svého vzniku získávala společnost Vinařství Kovacs úspěchy se svými víny na odborných soutěžích a festivalech vín, čímž stvrzovala kvalitu své práce. A také zákazník vnímal firmu Vinařství Kovacs s.r.o. jako obchodní známku, kterou nazýval jednoduše Kovacs. A jen málokdo si uvědomil, že na trhu existuje i jiná společnost s podobným názvem, tedy Víno Kovacs s.r.o., která dobře vybudované jméno „Kovacs“ zneužívá. Společnost Víno Kovacs s.r.o. vznikla v roce 2000. Její koncepce je postavena na levných vínech, která prodává jako vína sudová, stáčená. Standardně vychází z dovozových vín nevalné kvality. Prokazatelně špatná kvalita vín společnosti Víno Kovacs vrhá špatné světlo na značku Kovacs obecně. Běžný zákazník totiž většinou nerozlišuje, zda jde o Vinařství Kovacs či Víno Kovacs, prostě je to Kovacs. Špatnou kvalitu vín stvrzují problémy společnosti Víno Kovacs se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, ať již při odhalení falšování burčáku a jeho dolévání vodou, či při záměrné záměně moravského vína se zahraničním. Intenzita problémů se záměnami značky Kovacs se vyhrotila v loňském roce, kdy společnost Víno Kovacs s.r.o. zahájila lahvování vín a jejich uvádění na trh. I tato lahvová vína jsou velmi špatné kvality a způsobují rozčarování zákazníka nad značkou Kovacs. Z těchto důvodů se společnost Vinařství Kovacs s.r.o. rozhodla používat ochrannou známku originality v podobě loga v níže znázorněné podobě. Tento ochranný prvek bude používán na všech propagačních materiálech a obchodních obalech. Tímto krokem se Vinařství Kovacs s.r.o. pokusí usnadnit zákazníkovi cestu ke kvalitní značce Kovacs produkující vysoce kvalitní vína z Jižní Moravy.
Vinařství Kovacs: Rok 2009 byl krásný a přinesl skvělá vína!
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
- Rybí polévka je téměř nezbytností české štědrovečerní večeře! Jak si jí připravit?
- Perfektní večeře do hodiny: Vepřové kotlety se sýrovou omáčkou
- Perníčky jako symbol tradičních Vánoc a rodinných tradic
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.