Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  BIO seriál: Krůta s mrkví na kokosovém mléce

BIO seriál: Krůta s mrkví na kokosovém mléce

9.9.2007 - Redakce Babinet

Pokračujeme v seriálu bio receptů. Na druhý zářijový týden jsme přichystali bio recept na slano Krůtu s mrkví na kokosovém mléce. Ať zní název jakkoliv podivně, jde o docela vydařenou kombinaci, která vás svojí jemností nečekaně překvapí.

  • Krůta s mrkví na kokosovém mléce /na 4 porce/
  • bio krůtí vykostěná prsa (zhruba 200 g na osobu), sůl, pepř, 4 velké mrkve v bio kvalitě, 1,5 dl vody, 1/2 plechovky Bio kokosového mléka Rapunzel, sůl Mrkve očistíme a nakrájíme je na kolečka. Ty dáme vařit společně s kokosovým mlékem, špetkou soli a vodou. Množství vody doplníme tak, aby byla všechna mrkev pod hladinou. Vaříme do změknutí. Z hotové mrkve slijeme část tekutiny, kterou vzápětí použijeme na krůtu. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a osolíme je. Na troše olivového oleje kousky krůty osmahneme a dusíme pok pokličkou do změknutí. Deset minut před dokončením slijeme z masa přebytečnou tekutinu a naopak přilijeme kokosovou šťávu, ve které se dělala mrkev. Opepříme, dodusíme a odstavíme z ohně Kousky krůtího masa podáváme na talíři obložené mrkví, jako příloha se výborně hodí rýže. Porce můžete dozdobit kousky čerstvého tymiánu.
    Jak a kde nakoupit Na nákupech
    * Pro správný bio recept pokud možno vybírejte všechny suroviny v kvalitě bio.
    Bio kokosové mléko Rapunzel * Námi použité bio kokosové mléko pochází z produkce firmy Rapunzel, největšího prodejce biopotravin v Evropě. Vyznačuje se vysokým obsahem kokosových ořechů a krémovou konzistencí. Vyrábí lisováním kokosových ořechů, vypěstovaných na ekologické plantáži na Sri Lance. Plechovku o obsahu 400 ml pořídíte například v e-shopu Biosféra.cz za 49 Kč.

    Vaše názory

    Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

    Další recepty

    Náš tip
    • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

    */ ?>