Minulý týden jsem v článku Září: Měsíc biopotravin slibovala mimo jiné seriál bio receptů. Máme jej tady, hned při prvním zářijovém pondělku vám představíme recept na zdravá, sladká a dokonale propečená jablka, plněná Fair trade třtinovým cukrem, hrozinkami a nebo taky plody goji. Potřebovat budete skutečně jednoduché suroviny. Z nich s trochou důvtipu vykouzlíte zdravý a lehký dezert , kterým uchvátíte i ty nejzarytější odpůrce sladkostí.
- Pečená jablka s třtinovým cukrem, hrozinkami a plody goji
Náplň na 1 jablko: 2 lžičky Fair trade třtinového cukru Mascobado, 1/4 lžičky mleté skořice, 1 lžička sultánek nebo 2 lžičky krystalového třtinového cukru, 1 lžička plodů Goji
Suroviny na náplně smícháme dohromady. Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců. Každé jablko ještě kolem dokola lehce nakrojíme, aby při pečení neprasklo. Poté jablka naplníme připravenou směsí a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů Celsia (horkovzdušně na 170 stupňů) na 25 až 30 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.