V dnešní době je kvalita potravin stále více provázána s jejich čerstvostí a přirozeností. Tatarský biftek, marinované rybí filety či sushi: tato jídla vyžadují kvalitní přípravu, aby vynikla autentická chuť jednoduchých ingrediencí. Mimořádně pečlivé uskladnění těchto potravin je zcela zásadní. Proto společnost Whirlpool, odborník v uchovávání potravin, přichází se speciální nulovou zásuvkou a návodem, jak vybrat ty nejčerstvější potraviny.
Krok 1: Jak vybrat čerstvé maso
Maso z mladých zvířat je vždy světlejší, zatímco u starších kusů je tmavší; telecí nebo jehněčí má jemná vlákna, zatímco maso z mladých býků je hrubší. Dávejte si pozor na otlačeniny na povrchu, které mohou být známkou dlouhého skladování. Mramorování, které vytváří tuk ve svalové tkáni je známkou kvality. Tyto tenké vrstvičky tuku zajišťují, že maso zůstane při přípravě měkké a šťavnaté, a také z nich pochází většina vůně. Čerstvé maso má slabou, mírně nakyslou vůni, zatímco starší maso voní mírně nasládle a zatuchle.
A co ryby? Stačí se podívat na její oči: musí být pevné, jasné a lesklé. Také se podívejte, zda má na kůži čirou slizovitou vrstvu a zda jsou žábry světle červené, což je spolehlivým ukazatelem čerstvé ryby. Šupiny by neměly snadno odpadávat a maso by mělo být na dotek pružné. Rozhodující charakteristikou je příjemná vůně: pokud je již cítit „rybinou“, není už tak docela čerstvá.
Krok 2: Jak správně skladovat čerstvé potraviny:
Vývoj technologií pečující o potraviny a umožňující nejkvalitnější skladování potravin je dlouhodobou strategií společnosti Whirlpool. To dokládá fakt, že technologie Whirlpool prodlužující čerstvost potravin jako je Fresh Control udržující ideální vlhkost a 6. smysl zajišťující stálost teploty, byly oceněny nezávislou certifikací od SLG Prüf und Zertifizierungs GmbH. Ta potvrdila tvrzení, že 6. smysl Fresh Control uchová potraviny až 4krát déle než je tomu u standardních chladniček.
Nyní se k těmto technologiím přidává nová technologie – Active0°- vhodná pro potraviny, které potřebují nižší teploty. Active0° je speciální zásuvka vybavená ventilátorem, který do ní vhání chladný vzduch z výparníku. Vzduch je rozváděn pomocí systému Multiflow, zajišťujícím rovnoměrný rozvod vzduchu. Prostor je vybaven dvěma senzory, jedním uvnitř zásuvky a druhým mezi ventilátorem a výparníkem. Tyto dva senzory zjišťují teplotní odchylku a její výši a díky elektronické desce je systém schopen regulovat proud vzduchu tak, aby bylo při spuštěném systému dosaženo teploty blížící se 0 °C (-1 °C / + 2 °C). Systém je rovněž možné vypnout: v takovém případě se teplota vyrovná s teplotou dalšího vnitřního prostoru chladničky a může se používat jako standardní zásuvka pro uložení různých potravin.
Jaké jsou výhody pro spotřebitele?
Ryby a maso jsou uchovávány při teplotě 0 °C s minimální teplotní odchylkou, která zaručí uchování jejich nutriční hodnoty, čerstvosti, barvy a chuti po mnohem delší dobu. Je to malá a speciálně vyhrazená plocha/zásuvka, která - pokud se nepoužívá - se změní na standardní součást vnitřního prostoru chladničky.
Jaký je rozdíl systému ACTIV0° společnosti Whirlpool oproti obdobným technologiím u konkurentů?
Na trhu existuje celá řada spotřebičů s chladnými a 0 °C zásuvkami, ovšem žádný z konkurentů nemůže v současné době tvrdit, že vybavuje svoje spotřebiče elektronickou regulací vlhkosti a současně i teploty.
A kromě toho nabízíme flexibilní řešení, které lze vypnout, pokud se nepoužívá, a tím se zlepší řízení prostoru; to je varianta, kterou nenabízejí všichni konkurenti.
Absolutní novinka v chlazení je volně stojící chladnička v nerezovém provedení. Ta je vybavena speciální nulovou zásuvkou Active0°, která díky optimálnímu proudění vzduchu a ideální vlhkosti systému Fresh Control uchovává čerstvé potraviny vyžadující teploty kolem 0 °C déle čerstvé. Samozřejmostí je beznámrazový systém No Frost.
Více na www.whirlpool.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.