Letošní rok bude v Novém Vinařství ve znamení (nejen) růžových bublinek. Nové Vinařství se snaží každý rok přicházet s novou řadou vín, která obohatí český trh. Žhavou novinkou letošního roku je perlivé víno s přiměřeným obsahem cukru, inspirované slavnými italskými víny Frizzante a Prosecco.
„V celé Evropě prudce stoupá zájem o růžová vína a podle našich informací bude třeba v sousedním Rakousku hitem letošního jara a léta perlivé růžové víno, které je mnohem svěžejší než tiché růžové víno,“ popisuje nejnovější trendy ředitel Nového Vinařství Marek Špalek. Stejný zájem o svěží perlivá vína v rozumných cenových kategoriích cítil také ze strany tuzemské gastronomie. A proto se pustil do přípravy drnholeckého pěnivého „prosecca“.
Díky moderní technologii vzniklo lahodné lehké víno s příjemným perlivým efektem na jazyku. Jemné perlení navíc z vína hned nevyprchá. Nové Vinařství připravuje své perlivé víno ve dvou verzích. „Rosecco, tedy růžové svatovavřinecké perlivé víno skrývá ve svém názvu Rosé, zatímco bílé Mosecco připravujeme z odrůdy Muškát Ottonel. Obě vína budou mít kolem jedenácti procent alkoholu a dvaceti gramů zbytkového cukru,“ popisuje novinky z Drnholce Marek Špalek a dodává, že obě vína jsou určena především pro teplá odpoledne či vlahé podvečery, nejvíce jim bude slušet prosluněná terasa, ať už doma, nebo v nějaké příjemné restauraci.
Další premiérovou novinkou letošního roku je víno připravené z odrůdy Červeného tramínu. To se objeví v nabídce Nového Vinařství hned dvakrát – jednak v oblíbené řadě vín s nízkým obsahem alkoholu Léger, a samozřejmě také v řadě čistě odrůdových vín Cépage.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.