Po úspěšné Olivové kuchařce další kuchařka o zdravém vaření z edice Jídlo jako lék
Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit, abyste co nejlépe zužitkovali zdraví prospěšné látky, které rybí maso obsahuje?
Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék autorek úspěšné Olivové kuchařky přináší mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, najdete mnoho důležitých informací a receptů, které posílí vaše zdraví a podpoří Vaši snahu držet si štíhlou linii. Kniha se zaměřuje na ryby a dary moře, které jsou již na českém trhu běžně dostupné. Orientaci v nich čtenáři usnadní množství informací o všech produktech, použitých v knize, včetně fotografií.
Na českém knižním trhu je kuchařka výjimečná nejen množstvím vyzkoušených receptů a profesionálními fotografiemi, ale především
úvodní částí, v níž čtenář kromě odborných informací o pozitivním vlivu rybího masa na lidské zdraví najde podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.
• Informace, proč jsou ryby a dary moře tak zdravé
• Rady, jak vybírat a nakupovat rybí produkty
• Rady a tipy, jak připravovat, servírovat a jíst ryby a dary moře
• Názorné fotografie postupů přípravy krok za krokem
• Fotografie produktů použitých v receptech pro snazší orientaci na trhu
• Přes 350 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu – Předkrmy a chuťovky, Saláty, Polévky, Hlavní jídla z ryb, a plodů moře, Těstoviny a rýže, Omelety a pizzy, Recepty pro školáky, Přílohy, Másla, marinády a omáčky, Dezerty vhodné po rybích pokrmech
• Slovníček cizích názvů ryb a lexikon
• Tabulka energetických a nutričních hodnot hlavních jídel
O autorkách
Ing. Lenka Světová
Publikuje články o zdravém stravování dětí a o vaření, ráda cestuje a poznává místní gastronomii, oblíbila si zejména středomořskou kuchyni.
Dagmar Derré
Svého manžela doprovázela na dlouhodobých pracovních pobytech v Singapuru, v Indonésii, procestovali společně část Asie. Bohaté zkušenosti z cestován,í a zejména znalost gastronomických zvyklostí nyní využívá při publikování v českém tisku.
Obě autorky jsou vášnivé kuchařky. Mají ve své sbírce velké množství osvědčených receptů. Pravidelně publikují na internetových serverech věnovaných jídlu, založily si svou stránku www.olivovakucharka.webgarden.cz
Fotografie receptů: Alena Hrbková
Foodstyling: Milena Volfová
Formát 172 x 240, pevná vazba,
312 stran, 449 Kč, celobarevné
Mnoho fotografií hotových receptů i postupů přípravy
ISBN 978-80-87049-10-5
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.