Babinet.cz  /  Magazín  /  Kultura  /  Kniha: Mořská (nejen) kuchařka

Kniha: Mořská (nejen) kuchařka

Redakce Babinet

Po úspěšné Olivové kuchařce další kuchařka o zdravém vaření z edice Jídlo jako lék

Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit, abyste co nejlépe zužitkovali zdraví prospěšné látky, které rybí maso obsahuje?

Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék autorek úspěšné Olivové kuchařky přináší mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, najdete mnoho důležitých informací a receptů, které posílí vaše zdraví a podpoří Vaši snahu držet si štíhlou linii. Kniha se zaměřuje na ryby a dary moře, které jsou již na českém trhu běžně dostupné. Orientaci v nich čtenáři usnadní množství informací o všech produktech, použitých v knize, včetně fotografií.

Na českém knižním trhu je kuchařka výjimečná nejen množstvím vyzkoušených receptů a profesionálními fotografiemi, ale především

úvodní částí, v níž čtenář kromě odborných informací o pozitivním vlivu rybího masa na lidské zdraví najde podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.

• Informace, proč jsou ryby a dary moře tak zdravé

• Rady, jak vybírat a nakupovat rybí produkty

• Rady a tipy, jak připravovat, servírovat a jíst ryby a dary moře

• Názorné fotografie postupů přípravy krok za krokem

• Fotografie produktů použitých v receptech pro snazší orientaci na trhu

• Přes 350 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu – Předkrmy a chuťovky, Saláty, Polévky, Hlavní jídla z ryb, a plodů moře, Těstoviny a rýže, Omelety a pizzy, Recepty pro školáky, Přílohy, Másla, marinády a omáčky, Dezerty vhodné po rybích pokrmech

• Slovníček cizích názvů ryb a lexikon

• Tabulka energetických a nutričních hodnot hlavních jídel

O autorkách

Ing. Lenka Světová

Publikuje články o zdravém stravování dětí a o vaření, ráda cestuje a poznává místní gastronomii, oblíbila si zejména středomořskou kuchyni.

Dagmar Derré

Svého manžela doprovázela na dlouhodobých pracovních pobytech v Singapuru, v Indonésii, procestovali společně část Asie. Bohaté zkušenosti z cestován,í a zejména znalost gastronomických zvyklostí nyní využívá při publikování v českém tisku.

Obě autorky jsou vášnivé kuchařky. Mají ve své sbírce velké množství osvědčených receptů. Pravidelně publikují na internetových serverech věnovaných jídlu, založily si svou stránku www.olivovakucharka.webgarden.cz

Fotografie receptů: Alena Hrbková

Foodstyling: Milena Volfová

Formát 172 x 240, pevná vazba,

312 stran, 449 Kč, celobarevné

Mnoho fotografií hotových receptů i postupů přípravy

ISBN 978-80-87049-10-5

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz