Každý z nás v sobě má unikátní spojení osobnosti, preferencí a životního stylu. A přesně tyto aspekty si dnes společně rozebereme v souvislosti s hvězdami. Budeme tak prozkoumávat, jaké pokrmy a kombinace ingrediencí oslovují právě vaše chuťové buňky v závislosti na postavení hvězd. Pojďme se společně podívat na to, zda zrovna vaše znamení patří k milovníkům tradic, nebo zda jste v jídle spíše dobrodružným experimentátorem.
foto / Freepik
Berani
Pro energického Berana je stravování dobrodružstvím plným chutí a pikantních zážitků. Tito jedinci mají rádi výzvy, což se odráží i v jejich jídelníčku. Pikantní omáčky, exotická kuchyně a neznámé chutě jsou pro ně velmi přitažlivé. Berani holdují takovým experimentům na talíři, které odrážejí jejich odvahu a nezávislost.
Býci
Býci se pohybují mezi chutí a kvalitou, a to se zrcadlí i v jejich stravování. Pro osoby v Býku je důležité, aby na talíři byly čerstvé, sezónní suroviny a hlavně také kvalitní maso. Jsou známí pro svou lásku ke gastronomii a návštěvy vyhlášených restaurací, kde se odehrávají kulinářská mistrovství, jim rozhodně nejsou cizí.
Blíženci
Blíženci milují pestrost a změnu. To jsou koneckonců jejich charakteristické rysy a ani v souvislosti se stravováním tomu není jinak. Inspirují se nejrůznějšími saláty, exotickými pokrmy a nebojí se vyhrát si s novými chutěmi. Jsou otevření novým zážitkům, což z nich dělá skvělé společníky při kulturních akcích, kde jídlo hraje prim.
Raci
Raci mají stravování spojeno především s pohodlím domova, klidnou atmosférou, přátelskými úsměvy a rodinnou tradicí. Tradiční recepty a teplé hlavní chody, které dobře znají z dětství, jim dodávají pocit absolutného bezpečí. Jsou to jedinci, kteří ocení nenáročná, ale zároveň lahodná jídla, připravovaná s láskou a péčí.
Lvi
Lev zbožňuje a vyhledává pozornost, což se projevuje i v oblasti jeho stravování. Vytříbená chuť, neobvyklé recepty a suroviny, i vizuálně lákavá stránka pokrmu. To vše je pro Lvy neobyčejně důležité. Barevné, luxusní, ba přímo královské jídelní záležitosti a výrazné dezerty jsou u nich téměř na denním pořádku.
Panny
Panna klade důraz na kvalitu a zdravý přístup k jídlu. Na jejich talíři často najdete čerstvé bio suroviny a stravu bohatou na vitamíny a minerály. Jsou známé svou pečlivostí a přísným přístupem k výběru potravin. V kuchyni Panny panuje pořádek a preciznost. Každý pokrm je pečlivě promyšlen a optimálně nutričně vyvážen.
Váhy
Pro Váhy je na talíři důležitá estetika a čerstvost. Jejich jídelníček bývá vyvážený a obsahuje pestrou škálu chutí. Při stravování si zakládají na rovnováze a hezkém servírování, což Vahám přináší radost a spokojenost. Váhy nikdy nejí ve spěchu a stresu. Jídlo si umí vychutnat a pravděpodobně i proto většinou mívají skvělou váhu.
Štíři
Jde-li o kulinářský svět, pak jsou Štíři znamením, které je jedno z nejvášnivějších objevovatelů nových chutí. Jejich chuťové buňky touží po pikantních a kořeněných jídlech, ale dokážou si užít také jemnost. Milují experimentování s exotickým kořením a libují si především v omáčkách, které se totálně liší například od naší svíčkové.
Střelci
Střelci mají rádi různorodost a odvaha v jídle jim rovněž neschází. Střelci umí náležitě ocenit kuchyně z celého světa a milují nezvyklá jídla. Nezaskočíte je tak ani neobvyklými sladkými pokrmy. V kuchyni Střelce naleznete vzrušující kombinace chutí, které reflektují jejich vášeň pro objevování nových kulinářských hranic.
Kozorozi
Kozorozi se spokojí s tradičními a konzervativními pokrmy. Na jejich talíři najdete kvalitní maso, kořeněné směsi, ale i luštěniny té nejjednodušší úpravy. Kozorozi jsou spíše kulinářští konzervativci s vysokými standardy. Při stravování tak dávají přednost klasickým rychlým receptům a osvědčeným metodám vaření.
Vodnáři
Vodnáři nemají v oblibě jídelní konvence a milují inovativní přístup k jídlu. Jsou otevření experimentům s novými chutěmi i přísadami. Například vegetariánská strava a netradiční kombinace chutí jsou pro ně přitažlivé. Vodnáři jsou kulinářští vizionáři, kteří si rádi hrají s chutěmi, vůněmi, kombinacemi i hranicemi.
Ryby
Pro Ryby je jídlo spojené s emocemi a intuicí. Mají rády lahodné, ne příliš výrazné a jemnější chutě. Rybí speciality a delikátní dezerty jsou na jejich talíři častým hostem. Kuchyně Ryb je v podstatě jako umělecký ateliér plný něhy a kreativity. Jedinci v Rybách jsou mistry v přípravě pokrmů, které oslovují srdce i chuťové pohárky.
napsala Bára Klímová
zdroje:
horoskopy.cz
https://www.bonappetit.com/occasion/food-horoscopes
https://www.horoscope.com/us/horoscopes/food/index-horoscope-food-weekly.aspx
https://www.wellandgood.com/how-eat-zodiac-sign/
https://www.refinery29.com/en-us/zodiac-signs-as-food-horoscope
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.