V těchto zvláštních dnech čelíme všichni mimořádným výzvám – ovšem všechny mají společný průsečík: domácí vaření. Pokud jste v karanténě, máte home office nebo prostě chcete pomoci zastavit covid-19 tím, že na deset dní přestanete navštěvovat restaurace a obchody, přinášíme vám přímo delikatesní řešení. Desetidenní menu od šéfkuchaře, které je postaveno na pestré a vyvážené stravě, a přitom zajistí bezpečnost vaši i vašeho okolí.
„Vzhledem k tomu, že je dnes obrovské množství lidí v karanténě, nemalý počet obyvatel postihla nemoc covid-19 a musí zůstat doma bez možnosti nakoupit si kvalitní potraviny, rozhodli jsme se jim pomoct v boji proti této nemoci skvělým jídlem. Protože i naše kvalitní jídlo léčí,“ říká šéfkuchař a moderátor televizní show Ondra Slanina.Ve své pražské restauraci Chateau st. Havel sestavil pestrý a vyvážený jídelníček mimořádně vhodný pro deset dní karantény. Nejedná se o žádnou krabičkovou dietu, ale o pestrou nabídku jídel na celý den, které skvěle zasytí, uspokojí zraki chuťové pohárky. A vzhledem k tomu, že v karanténě i následujícím období musíme omezit volnočasové aktivity, je menu sestavené tak, aby nedocházelo ani k nežádoucímu nárůstu váhy. Dále je perfektně šité na míru lidem, kteří fungují v režimu home office: vybraná jídlarozhodně neuspí mozek, naopak podpoří další koncentraci na práci. „Připravili jsme pestré menu na deset dní, případně lze objednat i na pracovní týden, tedy na pět dní. Je jasné, že jídlo musíte mít čerstvé a zároveň vám nechceme obsadit celou ledničku. Proto vám nejprve doručíme pokrmy na pět dnů a pátý den přivezeme jídlo na dalších pět dní. Ať jste postiženikoronavirem, jste v karanténě nebo pracujete z domova, tak neváhejte a objednávejte.My vás nedáme. Společně to zvládneme!“ slibuje Ondřej Slanina.
Bojujeme proti koronaviru skvělým, pestrým a vyváženým jídlem.
1. Dýňový krém
Pečené kuřecí paličky s tymiánem, kávou a fíky, s libečkovými brambory
Thajské zeleninové curry s tofu a jasmínovou rýží
2. Bramborová polévka
Ve vakuu pomalu pečené vepřové karé s paprikovou omáčkou a tymiánové bramborové nočky
Kuřecí rolka plněná pražskou nádivkou s grilovanou zeleninou
3. Drůbeží kaldoun
Krůtí prsa marinovaná v martini a bazalce na špízu s cuketou, s bramborovou kaší a baby kukuřicí
Italské rizoto s drcenými tomaty, lanýžovým olejem a pečenými krevetami
4. Pórkový krém s vejcem
Hovězí svíčková pečeně s brusinkami a žemlovým knedlíkem
Filet pražmy královské na mále s pečenou dýní a máslovou omáčkou
5. Zeleninový krém se zakysanou smetanou
Vepřový karbanátek s gorgonzolou, s kaštanovým pyré a baby kapustou
Telecí ragú s kořenovou zeleninou a jasmínovou rýží
6. Francouzská bouillabaise s kousky ryb
Konfitované kachní stehno, pyré z červené řepy a bramborové noky
Strigoly s kousky lososa acherry rajčátky ve smetanové omáčce
7. Cuketový krém s pažitkou
Hovězí roštěná s pepřovou omáčkou, fazolovými lusky s uzeným špekem a s pečeným bramborem
Lasagne bolognese s tomatovou omáčkou
8. Italská minestrone polévka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou a švestkovým suflé
Kuřecí wok se zeleninou a jasmínovou rýží
9. Zámecká kulajda s vejcem
Vepřová líčka na víně s celerovým krémem a glazovanou červenou řepou
Zapečené brambory s uzeným masem a parmazánem
10. Kokosová polévka tom khagai se zeleninou
Steak z vepřové pečeně v šalotkové omáčce s pikantní glazovanou karotkou, mačkanýbrambor
Gratinovaná treska s dýňovým bulgurem a pečenou cuketou
Cena kompletního desetidenního menu je 2 900 korun.
Cena pětidenního balíčku je 1690 korun.
Lze i v bezlepkové a bezlaktózové variantě za 3 900 korun respektive 2 190 korun.
OBJEDNÁVEJTE NA https://eshop.chateauhotel.cz/ případně v nové aplikaci – více na www.chateauhotel.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.