Existuje velké množství návodů, jak na zdravý životní styl, ale kokrétních receptů je stále málo. A právě s nimi přichází autorka Hanka Zemanová ve své nové, bohatě ilustrované kuchařce. A tak všechny milovnice zdravé výživy jistě potěší nová Biokuchařka, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.
Pokud jste náhodou již podlehli různým dietám a hledáte další inspiraci, co a jak chutně a zdravě připravit, pak neváhejte. Tahle knížka je o tom, jak se vyznat v informačním chaosu a jak při rozhodování zapojit zdravý selský rozum. Je i o tom, jak si z těla zbytečně nevytvářet chemickou žumpu, jak se vyhnout barvivům, konzervantům, stabilizátorům, ochucovadlům, těžkým kovům, plísním, ale i zbytkům chemických postřiků a umělých hnojiv. Je i o tom, jak zdravě jíst a vařit tak, aby to všem chutnalo, protože jíst zdravé jídlo s nechutí je hodně nezdravé! A konečně hlavně o tom, jak to co jíme, má zásadní vliv nejen na naše zdraví, ale i na naši celoživotní pohodu.
Ojedinělá česká kuchařka vás naučí zařazovat biopotraviny do jídelníčku – zaměřuje se i na méně známé, ale běžně prodávané např. pohanku, cizrnu, špaldovou mouku, panenské oleje apod. Bio není jenom zrní či vegetariánská strava, bio může být chutné, zdravé jídlo pro celou rodinu, nemusí být složité na přípravu. V knize najdete mnoho originálních receptů, fotografií a názorných ukázek (polévky, saláty, masové pokrmy, zelenina, zapomínané přílohy, moučníky) a velké množství osvědčených tipů. Určeno všem, kteří chtějí žít zdravěji a nejsou lhostejní k přírodě.
Mgr. Hanka Zemanová (*1975) vystudovala Pedagogickou fakultu UK. Absolvovala dva dlouhodobé studijní pobyty ve Francii, kde se mimo jiné zabývala ekologickou výchovu. Založila Pro-bio ligu, pobočku Svazu ekologických zemědělců zaměřenou na osvětu v oblasti ekologického zemědělství a biopotravin a se svým mužem založili společnost Albio. Dnes je nezávislou odbornicí na biopotraviny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.