Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace je věnován bezpečnosti potravin. Heslem pro 7. duben 2015 je From farm to plate: make food (Bezpečné potraviny z farmy až na stůl).
Nebezpečné potraviny mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Při příležitosti dnešního Světového dne zdraví s mottem "Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř" to novinářům řekla ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová....celý text, včetně rozhovorů, naleznete ZDE
Bezpečné potraviny z farmy na stůl
Další z magazínu
-
Porodnice Mělník zavádí porodní gauč. Vertikální porodní polohy přispívají k lepšímu průběhu porodu a snižují rizika komplikací, říká porodní asistentka
Porodnice Mělník rozšiřuje své vybavení o nový porodní gauč. Ten nabízí rodičkám...
-
Jak naložit s nadcházející velikonoční nadílkou? Ani tři vejce denně tělu neuškodí, říká gastroenterolog
Nadcházející velikonoční svátky s sebou přinesou, mimo tradiční pomlázky, také spoustu...
-
Výhody a rizika běhání. Jak běhat do vysokého věku, radí ortoped a přidává recept
Běhání je jedním z nejoblíbenějších a nejpřístupnějších forem cvičení....
-
Kvalitní spánek je nezbytný pro regeneraci těla i mozku, říká primář ORL
Spánek je zásadní biologickou potřebou, která ovlivňuje fyzické i duševní zdraví....
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte si nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
-
Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.